Bakanlığımız 2018-2022 Stratejik Planı'nda; uluslararası standartları gözeterek, üretimden tüketime doğal kaynakların ve insan sağlığının korunması için gıda güvenilirliğini sağlamak amacıyla oluşturulan "Okullarda gıda güvenilirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek hedefi doğrultusunda İl ve İlçe Müdürlüklerimizce düzenlenen eğitimler devam etmektedir.
İl merkezi için 2018 yılında yapılması planlanan eğitimlerden sonuncusu Suna Uzal Ortaokul'unda gerçekleştirildi. Düzenlenen eğitimde; gıdaları satın alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği, genel ve özel hijyen kuralları ile bilinçli tüketici olmak hakkında bilgiler verilerek, öğrencilerden gelen sorular cevaplandırıldı.
İlimizde düzenlenen eğitimlerin yanı sıra, okul kantinlerinde gıda güvenirliğinin sağlanmasına yönelik denetimlerde yapılmaya devam etmektedir. Her dönem en az bir kez olmak üzere yapılan denetimlerde; kullanılan hammadde güvenilirliği, hijyen şartları, depolama sıcaklıkları gibi kriterlere dikkat edilirken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen komisyon denetimlerinde, okul kantinlerde satılması uygun olmayan gazlı içecek ve cips gibi gıda maddelerinin satılıp satılmadığı incelenmektedir.