ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
BURDUR İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • BURDUR
    • COĞRAFİ YAPI
    • TARIMSAL YAPI
  • İDARİ YAPI
    • İL MÜDÜRÜ
    • İL MÜDÜR YARDIMCISI
    • ŞUBE MÜDÜRLERİ
    • İLÇE MÜDÜRLERİ
    • İDARİ ŞEMA
  • ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    • GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • HAYVAN SAĞLIĞI VE YETİŞTİRİCİLİĞİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • TARIMSAL ALTYAPI VE ARAZİ DEĞERLENDİRME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • ÇAYIR, MERA VE YEM BİTKİLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • İDARİ VE MALİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVLERİ
  • KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
  • DİTAP
  • EĞİTİM VE YAYIN PLATFORMLARIMIZ
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksBurdur İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Bitkisel Üretim

İlimiz bitkisel üretimin büyük bir kısmını tarla bitkileri oluşturmaktadır. İlimizde tarla bitkileri olarak hububat ve yem bitkileri ön sırada yer almakta olup, bunu endüstri bitkileri ekimi takip etmektedir.

Tablo 15: 2019 Yılına Ait Bitkisel Üretim Miktarları

2019 YILI BİTKİSEL ÜRETİM​​​
  Üretim Alanı (da)Üretim Miktarı (ton)
TARLA BİTKİLERİTahıllar784.438262.113
​Yem Bitkileri389.106831.727
​Endüstri Bitkileri135.274171.813
​Baklagiller34.7852.630
​Yumru Bitkiler4.5557.968
AÇIKTA SEBZE​48.802136.409
ÖRTÜALTI SEBZE (MANTAR DAHİL)​10.329156.427
SÜS BİTKİLERİ​262.470.000 Adet
MEYVE ​93.25755.349

 

 

 

 

 

 

 

 

2.8.1.1. Tarla Bitkileri Üretimi:

Tablo 16: 2019 Yılına Ait Tarla Bitkileri Üretimi

Ürün CinsiAlan (Da)Toplam Ürün (ton)Gayri Safi Hâsıla (TL/Yıl)
Buğday (Durum)285.82196.783135.496.690
Arpa256.28190.07299.079.472
Buğday (Diğer)171.71551.60964.511.750
Mısır (Silajlık)108.409520.070124.816.680
Yonca (Yeşil ot)65.418146.543117.234.320
Arpa (Yeşil ot)61.34037.67026.368.818
Anason53.2683.48259.202.286
Yulaf (Yeşil ot)50.95335.07024.548.685
Nohut31.4652.25014.176.638
Şeker Pancarı28.952159.24149.364.597
Çavdar (Dane)27.4037.6848.452.013
Fiğ (Yeşil ot)26.66424.48217.137.295
Haşhaş (Tohum)18.6662.04920.493.030
Haşhaş (Kapsül)​2.04911.271.167
Yulaf (Dane)25.2876.3466.981.090
Tritikale (Yeşil ot)23.96418.58113.007.015
Buğday (Yeşil ot)22.68413.1909.233.210
Rezene18.0252.45918.438.750
Tritikale (Dane)14.0855.1005.610.339
Korunga (Yeşil ot)12.8818.2736.618.480
Çavdar (Yeşil ot)11.9436.8884.821.530
Çörekotu11.3189328.852.271
Mısır (Dane)3.7564.5024.951.925
Fasulye (Kuru)3.3003783.402.720
Gül (Yağlık)2.9211.35510.162.815
Hayvan Pancarı2.74212.8992.579.728
Soğan2.3463.3573.357.300
Patates1.9684.4915.837.715
Lavanta1.678155387.809
Mısır (Hasıl)1.4084.0973.277.440
Sorgum (Yeşil ot)5503.9203.136.000
Ayçiçeği (Yağlık)37181203.258
Sarımsak2391181.418.400
Burçak (Yeşil ot)1504531.500
Fiğ (Dane)901681.000
Ayçiçeği (Çerezlik) 44754.675
Susam31230.225
Yeşil Mercimek1117.040
Kırmızı Mercimek914.320
Tatlı Patates222.600
Tarla Ürünleri Toplam1.348.1581.276.251884.642.593

2.8.1.2. Sebze Üretimi:

   Tablo 17: 2019 Yılına Ait Açıkta Sebze Üretimi

Ürün Cinsi​Alanı(Da)Üretim Miktarı(Ton)​Toplam Gayri Safi Hâsıla (TL/Yıl)
Fasulye (Taze)​12.77722.406​67.218.000
Domates (Sofralık)​7.43233.019​51.179.185
Karpuz​5.88129.313​24.916.050
Kavun​4.16014.555​19.648.778
Ispanak​2.7662.228​4.009.770
Marul ​1.9613.833​5.941.150
Biber (Kapya)​1.9605.643​13.824.125
Hıyar (Sofralık)​1.6584.502​8.328.238
Havuç​1.5823.299​5.608.810
Biber (Dolmalık)​1.4942.877​7.049.321
Biber (Sivri)​1.2251.953​4.785.886
Domates (Salçalık)​1.0213.763​4.515.864
Patlıcan​8751.769​3.450.428
Bezelye (Taze)​597589​2.942.550
Kabak (Sakız)​5711.873​7.493.000
Maydonoz​479323​1.935.600
Turp​350930​1.860.400
Bamya​325134​672.250
Lahana (Beyaz)​266707​1.767.375
Balkabağı​249793​1.188.900
Soğan (Taze)​224342​1.366.752
Brokoli​195268​1.070.000
Karnıbahar​140233​582.550
Acur​122277​1.107.200
Bakla (Taze)​11194​471.750
Pırasa​108224​560.250
DİĞER​273450​2.019.930
TOPLAM48.802​​136.409245.514.111
​​​​​​

 

 Tablo 18: 2019 Yılına Ait Örtü Altı Sebze Üretimi

Ürün CinsiAlanı(Da)Üretim Miktarı(Ton)Toplam Gayri Safi Hâsıla (TL/Yıl)
Domates (Sofralık)8.735143.781258.804.900
Hıyar (Sofralık)4666.08812.783.750
Marul (Göbekli)4508972.691.300
Ispanak213255510.400
Fasulye (Taze)50150600.000
Tere5038150.000
Soğan (Taze)3838152.000
Biber (Sivri)2296234.220
Marul (Kıvırcık)20120360.000
Patlıcan21019.680
TOPLAM10.046151.471276.306.250,00

 

2.8.1.3. Mantar Üretimi:

 

Tablo 19: 2019 Yılına Ait Mantar Üretimi

İşletme SayısıÜretim Miktarı(Ton)Toplam Gayri Safi Hâsıla (TL/Yıl)
3004.95634.692.000,00

 

2.8.1.4. Süs Bitkileri Üretimi:

 

Tablo 20: 2019 Yılına Ait Süs Bitkileri Üretimi

Üretim Alanı (da)Üretim Miktarı(Adet)Toplam Gayri Safi Hâsıla (TL/Yıl)
262.470.000741.000,00

 

 

 

2.8.1.5. Meyve Üretimi:

 

Tablo 21: 2019 Yılına Ait Meyve Üretimi

Ürün CinsiKapladığı Alan (Da)​Üretim Miktarı(Ton)​Toplam Gayri Safi Hâsıla (TL/Yıl)
Ceviz26.649​5.362​96.515.456
Kiraz8.953​6.483​29.172.767
Elma13.364​14.741​21.373.752
Badem4.090​777​9.323.536
Armut2.806​5.250​14.175.498
Erik1.550​2.310​5.775.114
Şeftali1.245​1.734​5.896.867
Vişne2.071​2.619​9.691.749
Zeytin1.901​280​1.398.061
Ayva332​852​2.300.500
Nar992​1.561​3.122.543
İncir1.280​1.087​6.520.752
Kayısı287​565​2.117.628
Zerdali16​525​1.969.294
Dut30​316​946.590
İğde16​238​3.568.648
Muşmula4​230​690.932
Kızılcık116​88​704.976
Antepfıstığı40​4​158.400
Keçiboynuzu61​67​536.400
Portakal14​18​21.240
Limon0​8​8.395
Çilek (da)340​203​1.016.249
Üzüm (da)27.096​10.028​28.078.120,00
TOPLAM​93.257​55.349245.092.148
​​​​​​

 

2.8.1.6. Bitkisel Üretimde Gayrisafi Hâsıla

Tablo 22: Yıllar İtibariyle Bitkisel Üretimde Gayrisafi Hâsıla

YıllarGayrisafi Hâsıla (TL)
2002241.125.998,00
2003302.632.312,00
2004321.772.063,00
2005362.581.598,00
2006362.664.053,00
2007417.534.867,00
2008480.288.353,70
2009500.338.353,70
2010802.677.782,80
2011978.281.658,10
2012971.325.346,46
20131.128.989.707,25
20141.173.500.066,46
20151.256.966.100,67
20161.191.050.685,40
20171.174.862.729,69
20181.364.346.183,00
20191.686.988.102,00

 

  Şekil 8: Yıllar İtibariyle Bitkisel Üretimde Gayrisafi Hâsıla


E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

İLETİŞİM

    Burdur İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Bahçelievler mah.Şehit Pilot Teğmen Hasan Diker Cad. No:3 / BURDUR

  • Telefon : 0 248 233 10 45

  • Faks : 0 248 233 10 35

  • E-Posta : burdur@tarimorman.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​