T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Süt Hijyeni Konulu Eğitimler Düzenlendi

Yayın Tarihi : 13.11.2017

Onuncu Kalkınma Planı Sağlıklı Yaşam ve Hareketlilik Programı Eylem Planı kapsamında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız sorumluluğunda yürütülmekte olan "Gıda Güvenilirliğinin Arttırılması Bileşeni" çerçevesinde, birincil üretim dahil, gıda arz zincirinde yer alan üreticilerin gıda güvenirliğine dair bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve farkındalık oluşturulması çalışmaları gereği  'Süt Hijyeni' konusunda 30-31 Ekim tarihleri arasında Kemer İlçe Müdürlüğümüz ve Kemer Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile birlikte,  6-8 Kasım tarihleri arasında ise Büğdüz Köyünde Burdur Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile birlikte eğitimler düzenlemiştir.

Üreticilerden yoğun katılımın olduğu eğitimlerde, katılımcılara mevzuat, genel hijyen kuralları, sütte bozulmaya neden olan faktörler, çiğ süt kriterleri, süt toplama merkezleri ilgili bilgiler verilmiş, üreticilerin soruları cevaplandırılmıştır.

Burdur İl Müdürlüğünce süt hijyeni eğitimlerinin bu yıl ve 2018 yılında da devam edeceği belirtilerek, İlimiz süt üretimine olumlu katkıların olması yönünde benzer çalışmalara da devam edildiği belirtildi.